Μασάζ σε όλο το σώμα

Υπηρεσίες Μασάζ σε όλο το σώμα:

Full body massage - ARMONIA

Αγιουβερδικό

Το Αγιουρβεδικό μασάζ είναι μια τέχνη και μια τεχνική που αποτελεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ένα σημαντικό εργαλείο της εξισορρόπησης του οργανισμού. Προσαρμόζεται  ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου και βοηθά την εις βάθος χαλάρωση, όπως επίσης την θρέψη και την αναδόμηση των ιστών του σώματος.

Χρησιμοποιούνται θεραπευτικά βότανα και έλαια για να βοηθήσουν την αποκατάσταση προβλημάτων όπως: αυχενικό, δισκοπάθεια, ημικρανίες, χαμηλό ανοσοποιητικό, γυναικολογικά προβλήματα, ενδοκρινολογικά προβλήματα, κόπωση, stress, χαμηλή libido. Επίσης καταπολεμά τις τοξίνες και δρα αντιγηραντικά.

Το αγιουρβεδικό μασάζ αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη της υγείας τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο καθώς τα βότανα και οι μαλάξεις στα ειδικά σημεία βοηθούν να αποτοξινωθεί τόσο το σώμα όσο η και το πνεύμα. 

Διάρκεια 60’ ή 90’

Σιάτσου

“Σιάτσου” στα Ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάκτυλα. Αξιοποιεί όμως, μια ποικιλία από διαφορετικές τεχνικές που περιλαμβάνουν τις γνωστές σταθερές, κάθετες πιέσεις, τις διατάσεις, τις κινητοποιήσεις των αρθρώσεων και τις μαλάξεις. Εφαρμόζονται με τις παλάμες, τα δάκτυλα, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα.

O δέκτης είναι ντυμένος με άνετα ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα και ξαπλωμένος στο δάπεδο σε ειδικό στρώμα.

O σκοπός του είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη ευεξία, επιδρώντας σε σώμα, νου και πνεύμα. Προσφέρει βαθειά χαλάρωση και ανακούφιση από τις εντάσεις και το στρες, που ευθύνονται έμμεσα ή άμεσα για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Είναι μια από τις δημοφιλέστερες και πιο διαδεδομένες μεθόδους σωματικού χειρισμού στον κόσμο.

Διάρκεια 60’

Φάσια – Σιάτσου

Ευεξία- Θεραπεία-Εκπαίδευση

Αγωγή δια χειρός που εναρμονίζει την ύλη και την ψυχή του ανθρώπου εκπαιδεύοντας την αντίληψη. Συνδυάζονται δύο μέθοδοι που προσεγγίζουν την συνολικότητα. Το Shiatsu και η Fasciatherapy.

Με τεχνικές που περιλαμβάνουν από απαλό μη κατευθυντικό άγγιγμα μέχρι και δυνατές πιέσεις , κινητοποιήσεις αρθρώσεων και διατάσεις μυϊκών αλυσίδων, γυρεύουμε την απελευθέρωση, αποσυμφόρηση ή και τόνωση του συνδετικού ιστού (fascia), μέσα από την πανάρχαια γνώση των ενεργειακών καναλιών (μεσημβρινοί) και των βελονιστικών σημείων που διατρέχουν, μορφοποιούν και οργανώνουν την ύλη μας ως ενιαία ψυχοσωματική οντότητα.

Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζεται σαν μια ιδιαίτερη , ξεχωριστή  και υπό εξέλιξη ύπαρξη.

Διάρκεια 90’ 

Ολιστικό Βιοενεργειακό

Είναι μια τεχνική που δημιουργήθηκε από την πολυετή εξάσκηση και εμπειρία σε εξειδικευμένες μεθόδους θεραπείας και εξισορρόπησης της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα. Οι μέθοδοι αυτές στηρίζονται όλες στην καλή γνώση ανατομίας και φυσιολογίας. Περιλαμβάνει ρεφλεξολογία, τεχνικές παραδοσιακού ασιατικού και δυτικού κλασικού και εν τω βάθει μασάζ, οστεοπαθητικές ασκήσεις , πιέσεις στα ενεργειακά κέντρα και ενεργειακά επιθέματα μέσω των χεριών του θεραπευτή.

Κάνοντας γλυπτική θα λέγαμε στο σώμα ,το βιοενεργειακό μασάζ εναρμονίζει τον άνθρωπο, ώστε η ζωτική ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα. 

Διάρκεια 60’

Αρωματοθεραπεία

Χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια

Anti-stress μασάζ με θωπείες και ήπιες μαλάξεις σε όλο το σώμα. Το φαινομενικά αυτό, επιφανειακό άγγιγμα, χαλαρώνει τον μυϊκό τόνο και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, ησυχάζει τον νου και δημιουργεί αίσθηση ελαφράδας. Τα κατάλληλα, κατά περίπτωση, αιθέρια έλαια διεγείρουν την αίσθηση της όσφρησης αλλά και διεισδύουν άμεσα στη κυκλοφορία του αίματος προσφέροντας ευεργετικά αποτελέσματα. 

Διάρκεια 60’

Αθλητικό

Η μάλαξη στους αθλητές αποτελεί πολύ βασικό κομμάτι της προπόνησης. Η κύρια τεχνική που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση είναι η λειτουργική μάλαξη. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών, για την αποκατάσταση, για τη μείωση του μυϊκού πόνου, για την βελτίωση της απόδοσης, και για τη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων. Το μασάζ στον αθλητισμό μπορεί να εφαρμοστεί πριν, ενδιάμεσα και μετά από κάθε αγώνα. 

Διάρκεια: 60’

Λεμφικό

Το λεμφικό μασάζ ή λεμφική παροχέτευση ή λεμφοντραινάζ σώματος, εκτελείται πάνω στους λεμφικούς αγωγούς  του σώματος και στα λεμφογάγγλια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα λεμφαγγεία. Με τις κατάλληλες πιέσεις και χειρισμούς ,ακλουθώντας την πορεία των λεμφικών αγγείων, επηρεάζονται θετικά τα ζωτικά όργανα του σώματος και βελτιώνεται θεαματικά η λειτουργία τους.

Διάρκεια: 60’

Μάλαξη με θερμές πέτρες

Το hot stones μασάζ ή αλλιώς μάλαξη με ζεστές πέτρες είναι μια θεραπευτική μέθοδος ενεργειακού μασάζ. Εφαρμόστηκε από πολλούς αρχαίους λαούς με διάφορους τρόπους, τους Σαμάνους θεραπευτές της Χαβάης, τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, τους Κινέζους, τους Αιγύπτιους και βέβαια του Έλληνες.

Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτες, δηλαδή μαύρες ηφαιστειακές πέτρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου κι όταν θερμανθούν απελευθερώνουν ενέργεια, εκπέμποντας δονήσεις. Οι θερμές πέτρες βαθαίνουν την επίδραση του μασάζ και απογειώνουν το σύνηθες άγγιγμα. Όταν οι σμιλευμένες θερμές πέτρες αρχίσουν να γλιστρούν στο ελαιωμένο δέρμα, οι μύες απαλλάσσονται από κάθε ένταση και ο δέκτης αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια θερμή ιαματική πηγή.

Διάρκεια: 60’

Μάλαξη με πουγκιά από βότανα

Η θεραπεία αυτή έχει τις ρίζες της στην Ινδονησία. Έχει άριστα αποτελέσματα στη χαλάρωση και τόνωση του μυϊκού συστήματος. Γίνεται με ζεστά υφασμάτινα λινά πουγκιά, που περιέχουν θρυμματισμένα βότανα και άλατα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή και την πάθηση (πχ. λεβάντα, φασκόμηλο, δυόσμος, βασιλικός, δενδρολίβανο, καλέντουλα, χαμομήλι, καμφορά, λεμονόχορτο, ζαμπούκο κλπ).  Προσφέρει ηρεμία, αφού εκτός από το υπέροχο χαλαρωτικό μασάζ, η μυρωδιά από τα βότανα και τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται, σε μεταφέρει σε έναν άλλον κόσμο, μακριά από τις έννοιες της  καθημερινότητας.

Διάρκεια: 60’


Δείτε επίσης